Greșeli de evitat la trecerea cu iluminare LED

Greșeli de evitat la trecerea cu iluminare LED
Deși iluminarea cu LED-uri este mai eficientă din punct de vedere energetic și durează mai mult decât orice altă tehnologie de iluminare, trecerea poate cauza unele probleme. Dar nu lăsa asta să te descurajeze. Vom trece peste câteva greșeli obișnuite și evitabile, așa că veți știi ce să căutați în actualizarea iluminării dvs. actuale la tehnologia LED.

Distribuția luminii este diferită, iar LED-urile sunt direcționale datorită dispunerii diodelor, deci va trebui să acordați atenție specificațiilor precum unghiul fasciculului și tipul de distribuție a luminii. Iluminatul pentru zone sau lampile de perete beneficiază mai mult decât alte corpuri de iluminat atunci când vine vorba de natura direcțională a LED-urilor. Becurile HID utilizate în mod obișnuit în corpurile de iluminat din zonă și pachetele de perete sunt omnidirecționale, astfel încât o mare parte din lumina eliberată se pierde în interiorul corpului de iluminat. Lumina pierdută în urma „Lumen bounce” se bazează în continuare pe ratingul original Lumen al becului. Cu toate acestea, datorită modului în care sunt construite LED-urile, toată lumina este eliberată spre exterior, unde vă trebuie cel mai mult. Deși evaluările lumenilor ale corpurilor de iluminat similare pot părea foarte diferite pe hârtie, corpul cu LED va oferi în continuare o lumină similară.

Asigurați-vă că comparați lumenii becului dvs. actual cu noul înlocuitor LED. Compararea puterii cu echivalentul puterii LED-ului ar trebui să fie doar începutul. Comparând și valoarea lumenilor, veți avea o idee mai bună despre cât de luminos va fi un bec cu LED sau un corp de iluminat.

Aspectul culorilor luminii eliberate de un dispozitiv sau bec este măsurat în Kelvin. Dacă doriți să se potrivească cu lumina de culoare pe care o aveți în prezent la actualizare, este important să cunoașteți temperatura de culoare Kelvin a LED-ului. Potrivirea temperaturii de culoare a tuburilor fluorescente este ușoară, deoarece majoritatea vor avea temperatura de culoare ștampilată pe partea laterală a tubului împreună cu numărul piesei. Cu toate acestea, becurile cu incandescență și cele cu halogen nu au de obicei culoarea Kelvin listată, deoarece toate becurile cu incandescență sunt în jur de 2400-2700 Kelvin, iar toate becurile cu halogen sunt în jur de 3000-3200 Kelvin. Când achiziționați iluminare cu LED, asigurați-vă că vă aflați în aceste intervale dacă doriți să păstrați același aspect.

Nu toate comutatoarele variatoare vor funcționa cu lumini LED. Dacă intenționați să utilizați LED-uri reglabile, veți avea nevoie de un comutator de reglare cu LED-uri compatibil.

În cele din urmă, indicele de redare a culorilor sau CRI al unei lumini indică cât de precis redă culoarea în comparație cu soarele de la amiază. Cu cât este mai mare ratingul CRI, cu atât culoarea este mai precisă. Becurile cu incandescență și cu halogeni au un CRI de 100 și, deși LED-urile nu se pot potrivi cu asta, sunt CRI disponibile în anii 90.

 
Vrei să fii la curent cu noutățile de pe site? Abonează-te acum!
 
Trimite

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!