Care este diferenta dintre lumeni si wati?

Care este diferenta dintre lumeni si wati?

Care este diferenta dintre lumeni si wati?

Odată cu introducerea noilor tehnologii de economisire a energiei, cum ar fi LED-urile, consumul de energie nu mai este relevant atunci când căutăm luminozitatea unui corp de iluminat. Deci, în loc să cumpere becuri pe bază de wați, care măsoară doar cât consumă un bec, unui utilizator i se oferă acum lumeni.
Cu sursele de lumină incandescente tradiționale, de obicei cu cât este mai mare puterea, cu atât lumina este mai strălucitoare. Cu LED-urile, acest lucru este oarecum diferit, deoarece nu există o regulă stabilită pentru a compara puterea cu ieșirea. Lumenii, deci, sunt o măsurare a puterii totale de lumină, luminozitatea becului. Cu cât numărul de lumeni este mai mare, cu atât lumina va fi mai strălucitoare.
Comisia Federală pentru Comerț solicită tuturor producătorilor de becuri să menționeze numărul de lumeni pe o etichetă. Acestea includ, de asemenea, durata de viață și costul estimat al energiei pe an. Pe măsură ce becurile mai eficiente din punct de vedere energetic intră pe piață, observăm mai puțini wați și mai mult lumen.

Mai jos este o diagramă pentru a traduce wații în lumeni pentru a asigura o potrivire la înlocuirea becurilor incandescente cu LED-uri (aceste numere estimate se bazează numai pe becurile incandescente).

· 150 wați = 2600 lumeni
· 100 wați = 1600 lumeni
· 75 wați = 1100 lumeni
· 60 wați = 800 lumeni
· 40 wați = 450 lumeni
· 25 wați = 200 lumeni

           
Multe corpuri de uz casnic și comerciale nu au fost proiectate având în vedere becurile LED. În mod obișnuit, acestea includ avertismente care indică „Dispozitiv conceput pentru un bec de maxim 30 W”. Acestea sunt valori termice concepute pentru a împiedica utilizatorii să plaseze un bec cu putere mai mare în interiorul corpului de iluminat decât pentru ce a fost proiectat. Deoarece becurile cu LED consumă mult mai puțină putere, produc mai puțină căldură. Prin urmare, un bec LED egal cu 60 de wați ar putea fi utilizat în siguranță într-un corp de iluminat cu incandescență de 40 de wați.
 
Trimite

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!