Cum alegi pendulul potrivit pentru încăperea ta?

Cum alegi pendulul potrivit pentru încăperea ta?
Pendulul este un dispozitiv care este suspendat de tavan de un cablu, lanț sau tijă metalică. Mai puțin voluminoasă și adesea mai accesibilă decât candelabrele, iluminatul cu pendul a devenit o alegere populară în rândul arhitecților din diverse tipologii. În majoritatea cazurilor, lămpile suspendate sunt valorificate în unul din cele două moduri - în grupuri, agățate într-o serie decorativă sau ca un corp de iluminat de sine stătător care servește ca punct focal al unei camere.

În timp ce pendulele vin într-o varietate de forme și dimensiuni, toate modelele au un scop destul de similar - sunt sculpturale și decorative, în timp ce se dublează ca o sursă excelentă de iluminare. Acestea fiind spuse, anumite specificații de proiectare vor fi mai potrivite decât altele, în funcție de prioritățile pe care le-ați stabilit pentru ambianța, aspectul și performanța energetică a spațiului dvs.

 

Selectarea pendului potrivit poate fi palpitantă și distractivă.

Totuși, este important să gândim dincolo de estetică. Asigurați-vă că, în plus față de descifrarea modului în care doriți să arate iluminatul, puteți exprima exact ceea ce doriți să facă.

Când luminați un spațiu, există trei straturi diferite de lumină la care să vă gândiți: iluminarea ambientală sau generală, iluminarea pentru activități și iluminarea de accent. Iluminarea ambientală este necesară în fiecare cameră, deoarece oferă un nivel confortabil de vizibilitate generală. Iluminarea pentru activități funcționează exact așa cum sună - este o sursă de lumină directă care vă ajută să efectuați o anumită sarcină. Folosit pentru a pune în lumină o anumită caracteristică, cum ar fi o pictură sau o mantelă, iluminarea cu accent este rareori scopul pendulelor; acest tip de iluminare se execută mai des folosind aplice sau iluminat pe șină.

 

 

Categorii principale ale pendulelor

Există multe tipuri diferite de pendule și adesea producătorii le vor clasifica cu propriul set de nomenclatură. Cu toate acestea, iată câțiva termeni obișnuiți de care trebuie să țineți cont atunci când căutați cel mai potrivit pendul pentru următorul dvs. design.

              

 

Pendule multiple: Uneori denumite pendule grup cu pandantiv, pendulele multi-lumini au de obicei de la două până la douăsprezece lumini, care sunt conectate la un dispozitiv central. Aceste modele sunt convenabile și eficiente în spații care au o singură deschidere electrică aeriană. În plus, pandantivele cu lumini multiple sunt o alegere excelentă dacă doriți să imitați aspectul unui candelabru tradițional.

Pendule inversate: denumite uneori pendule cu lumină ascendentă, pendulele inversate proiectează lumina în sus către tavan, ceea ce le face foarte potrivite pentru iluminare generală sau iluminare ambientală. O lumină suspendată inversată funcționează foarte asemănător cu o lumină semi-încastrată; singura diferență este că acesta se blochează, mai degrabă decât să fie montat direct pe tavan. Setările populare pentru pendulele inversate includ zone de luat masa și holuri de intrare.

Pendule Downlight: Uneori denumite pandantive în formă de clopot, pendule downlight lumină directă - ați ghicit - în jos. Acest lucru le face foarte potrivite pentru iluminarea sarcinilor. Aceste lumini furnizează lumină intensă, directă, care este cea mai bună pentru lucrări detaliate, inclusiv pentru citit și gătit. Ca atare, ele reprezintă o alegere obișnuită pentru iluminarea deasupra insulelor de bucătărie.

 


 

Pendule cu tambur: pendulele cu tambur prezintă un difuzor de umbră cilindric, care este realizat de obicei din țesătură maleabilă sau cu hardback. Detaliile țesăturii pot adăuga un element de lux oricărui spațiu, permițând totodată modalități nesfârșite de a integra modele și culori personalizate.


 

Caracteristicile pendulelor

Plug-In: Lămpile suspendate plug-in sunt ușor de instalat și necesită mult mai puțină muncă decât luminile suspendate cablate. Dezavantajul lămpilor suspendate plug-in este că au nevoie de cabluri mai lungi, ceea ce înseamnă că, în unele cazuri, este posibil să aveți chiar și extensii vizibile în design.
Cablat: Deoarece nu există cabluri suspendate sau dopuri vizibile, iluminatul cu pendul cu cablu oferă un aspect mult mai curat și mai lustruit și, astfel, funcționează ca corpuri de iluminat mai permanente. Cu toate acestea, acestea necesită mult mai multă muncă decât luminile suspendate plug-in.
Cablu retractabil: Unele lămpi suspendate sunt puse la dispoziție cu cabluri retractabile, ceea ce înseamnă că pot fi ajustate cu ușurință pentru a se potrivi diferitelor sarcini și setări. În funcție de contextul proiectării dvs., acest lucru poate oferi un element suplimentar de flexibilitate.
Becuri: iluminatul reprezintă 15% din consumul mediu de electricitate al unei gospodării americane. Prin urmare, este extrem de important să vă gândiți la modul în care vă veți folosi opțiunile de iluminare, pentru a asigura durabilitatea. Există multe tipuri diferite de becuri pe piață pentru a se potrivi iluminatului cu pandantiv, inclusiv fluorescente compacte, halogen, incandescent, LED, xenon și neon. În timp ce fiecare dintre aceste tipuri poate fi găsit în forme și dimensiuni nesfârșite, acestea sunt adesea diferențiate prin eficiența lor energetică, precum și prin calitatea luminii pe care o emit.
Din punct de vedere istoric, fluorescențele compacte (CFL-uri) și LED-urile au fost considerate unele dintre cele mai eficiente becuri de pe piață, deoarece au o putere mai mică, oferind în același timp aceeași putere de lumină ca becurile cu incandescență de putere mai mare. Cu toate acestea, în 2017 au fost puse în aplicare noi reglementări din SUA care îngreunează CFL-urile să se califice pentru calificarea ENERGY STAR. Ca urmare, unii producători elimină deja CFL-urile în favoarea LED-urilor.

 

 
Înainte de a vă atașa prea mult de un pedul anume, este absolut esențial să determinați tipul de becuri pe care intenționați să le integrați. Unii producători proiectează și fabrică iluminat cu pendul care este disponibil numai cu becuri cu LED, iar mulți alți producători încep să urmeze exemplul. Deși sunt de obicei mai scumpe, becurile cu LED durează de 25 de ori mai mult și utilizează cel puțin 75% mai puțin electricitate decât becurile cu incandescență. Becurile cu LED sunt, de asemenea, reci la atingere, ceea ce le face adecvate în medii în care siguranța generală este o problemă.

Putere: puterea indică cantitatea de energie pe care o folosește un bec. O putere mai mică indică o utilizare mai mică a energiei; o putere mai mare indică o utilizare mai mare a energiei. După cum sa menționat anterior, LED-urile au o putere mai mică decât becurile cu incandescență, dar emit aceeași putere de lumină, care este unul dintre motivele pentru care sunt o alegere atât de fantastică. Pentru uz comercial rezidențial și interior, nivelurile medii de putere variază între 45W și 150W pentru becurile cu incandescență și doar 6W și 20W pentru becurile cu LED-uri. Nu depășiți niciodată puterea maximă recomandată pentru un corp de iluminat.

Lumeni: Lumenii măsoară cantitatea de lumină emisă de un bec și, prin urmare, sunt cea mai importantă măsură de luat în considerare, mai ales atunci când intenționați să integrați becurile CFL sau LED în designul dvs. Lumeni mai mari indică o lumină mai strălucitoare; mai puțini lumeni indică o lumină mai slabă.
De regulă, un bec incandescent de 60W produce aproximativ 800 lumeni, un bec incandescent de 75W produce aproximativ 1100 lumeni și un bec incandescent standard de 100W produce aproximativ 1600 lumeni. Cu becurile cu LED, totuși, veți avea nevoie de doar un bec de 8-12W pentru a atinge 800 de lumeni și un bec de 16-20W pentru a atinge 1600 de lumeni. De fapt, un bec cu LED de 60W ar fi insuportabil, chiar dureros de luminos pentru ochii cuiva.

Valoarea K: Kelvin este o unitate de măsură care este utilizată pentru a descrie nuanța unei anumite surse de lumină. Cu cât este mai mare valoarea K, cu atât lumina este mai rece sau mai albastră; cu cât valoarea K este mai mică, cu atât lumina este mai caldă sau mai galbenă.

 


 
Funcții de control: Dincolo de un comutator tipic de pornire și oprire, iluminatul cu pendul poate fi asociat cu un dimmer sau un senzor de mișcare, care ajută la economisirea energiei electrice atunci când nu este necesară iluminarea completă într-un spațiu.
 

Estetica pendulelor

La fel ca multe produse de construcții arhitecturale, estetica iluminatului cu pendul este strâns legată de caracteristicile sale de performanță. Acestea fiind spuse, în această secțiune veți descoperi componente estetice suplimentare care nu au fost deja menționate în secțiunile anterioare ale acestui articol.

Pendule din diferite materiale: Fie că sunteți în căutarea unei lumini care emană o strălucire caldă, moale sau care aruncă o lumină dramatică, selectarea nuanței potrivite vă va ajuta să controlați aceste detalii. Cele mai frecvente materiale de umbrire pentru lămpile suspendate includ sticla, metalul și plasticul, cu toate acestea, alte opțiuni includ țesătura, lemnul și piatra. Sticla transparentă difuzează în mod natural lumina în toate direcțiile și este astfel o soluție excelentă pentru zonele care trebuie să fie bine iluminate, cum ar fi băile și bucătăriile. Metalele cu finisaje strălucitoare, reflectante, precum cromul lustruit sau nichelul periat, pot contribui la crearea unei lumini mai dramatice. Plasticul este de obicei cea mai ieftină opțiune de pe piață, cu toate acestea materialul este predispus la decolorare și uzură în timp.

Dimensiune: În mod obișnuit, lămpile suspendate variază de la 120mm la 1100mm lățime. Un pendul mare, unic, este potrivit în cazurile în care doriți un punct focal și o sursă de lumină intensă și concentrată. Pendulele mari sunt comune și funcționează mult deasupra meselor rotunde și în centrul unui hol de intrare. Așa cum este afișat în diferitele proiecte de birou de-a lungul acestui articol, mai multe pendule mici, cum ar fi mini-globuri, sunt alternative excelente pentru urmărirea iluminatului. Cu capacitatea de a direcționa lumina în mai multe direcții, pandantivele mici funcționează bine, precum și iluminarea individuală a sarcinilor în spații vaste.




 

 
 
Vrei să fii la curent cu noutățile de pe site? Abonează-te acum!
 
Trimite

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!