Cum alegem lumina potrivită pentru birou?

Cum alegem lumina potrivită pentru birou?
Iluminatul cu LED aduce o nouă normă în lume. Țările trec la luminile cu LED-uri datorită eficienței energetice și a rentabilității. Există mai multe caracteristici care fac luminile LED mai bune decât luminile tradiționale, dar temperaturile culorilor sunt extrem de responsabile pentru iluminarea lor și mai ales de calitatea superioară. Deci, în acest articol din blog, vom discuta despre temperaturile culorilor care sunt perfecte pentru persoanele de la serviciu și despre modul în care luminile cu LED-uri sunt mai bune decât luminile fluorescente.

Să înțelegem mai întâi temperatura culorii!

Becurile cu temperatura de culoare de 2700K emit lumină alb-gălbuie. Pe măsură ce temperatura culorii crește la 3000K și 3500K, becurile emit mai puțină lumină albă și galbenă. Becurile cu temperaturi de culoare peste 5000K emit mai multă lumină alb-albăstruie.
 
 

5000K este cel mai potrivit pentru birouri

Deși se crede că lumina zilei este ideală pentru orice loc de muncă, este de asemenea adevărat că nu fiecare birou este binecuvântat cu lumina zilei. De fapt, multe birouri au ture de noapte, deoarece luminile lor cu 5000K sau mai mult sunt cele mai bune pentru a ilumina locul de muncă. Deci, panourile cu LED și Downlight-urile cu LED sunt prima alegere pentru iluminarea locurilor de muncă. Temperatura culorii luminii de zi este cuprinsă între 5000K și 7000K, care este alb-albăstrui. Este important să înțelegem că temperatura culorii soarelui variază în timpul prânzului și în diferite condiții meteorologice.
Este dovedit că cu cât temperatura culorii este mai mare, cu atât este mai mare impactul temperaturii culorii asupra productivității, vigilenței și stării mentale a oricărei persoane.

Înseamnă că luminile fluorescente sunt rele?

Mulți ani, luminile fluorescente au fost stăpânul tuturor luminilor. Fiecare companie a trecut imediat la luminile fluorescente din cauza cost-eficienței.
Dar, pe măsură ce timpul a trecut, au existat mai multe zvonuri despre impactul negativ al tuburilor fluorescente. Mai mult, atunci când becurile cu LED-uri au fost descoperite, acestea au umplut toate golurile create de becurile fluorescente. Au preluat imediat piața și spațiile de muncă din întreaga lume.

Luminile LED sunt mai bune pentru locurile de muncă

Luminile LED sunt extrem de eficiente și sunt cu siguranță mai bune decât tuburile fluorescente. Luminile LED sunt eficiente din punct de vedere al costurilor și au o durată de viață mai lungă. Deci, întrebarea principală este: luminile LED sunt mai bune pentru birouri?
Și răspunsul este da. Este dovedit că luminile de birou cu LED-uri ajută la creșterea productivității lucrătorilor. Aceste lumini mențin oamenii atenți în timpul programului de lucru. De fapt, aceste lumini adaugă și estetică locului de muncă. Prin urmare, luminile LED sunt unul dintre motivele creșterii oricărei organizații.

 
Vrei să fii la curent cu noutățile de pe site? Abonează-te acum!
 
Trimite

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!