Diagrama echivalenței iluminatului cu LED-uri

Diagrama echivalenței iluminatului cu LED-uri
Dacă aveți câteva informații despre iluminarea cu LED-uri, probabil știți că LED-urile sunt considerate a fi corpuri de iluminat eficiente din punct de vedere energetic, care ajută la economisirea banilor din costurile electrice.

Și, deși acesta este doar un beneficiu al trecerii la lumini LED, este cu siguranță unul mare.

Pentru majoritatea oamenilor din sectorul comercial și industrial, întrebarea cea mai frecventă nu este, „sunt LED-urile eficiente din punct de vedere energetic?” ci mai degrabă „Cât pot economisi cu LED-uri?”

Și suntem aici pentru a răspunde la asta.

 

LED-uri vs diagramă echivalentă cu lumeni cu halogenuri metalice

Pierderea Lumenilor

Degradarea lumenilor pe care o experimentează majoritatea corpurilor de iluminat poate fi agravată și mai mult de ceea ce este cunoscut sub numele de pierderea lumenilor.
Pierderea de lumeni este termenul folosit pentru a descrie lumenii care părăsesc dispozitivul, dar nu ajung niciodată la suprafața prevăzută.
Acesta este de obicei rezultatul mai multor reflexii din carcasa unui corp de iluminat.

Pierderea de lumeni poate fi calculată pur și simplu prin cunoașterea reflectivității unui material.
De exemplu, aluminiul are, în general, o reflectivitate de 90%.
Aceasta înseamnă că de fiecare dată când lumina sare de pe ea, 10% din lumeni se vor pierde. Dar nu se va opri aici.

Adesea, o lumină este reflectată de mai multe ori înainte de a ajunge efectiv la suprafață, ceea ce înseamnă că chiar și la capacitatea maximă a lumenilor, dacă dispozitivul dvs. are reflectoare, nu veți obține niciodată lumenii maximi.
Din păcate, iluminarea cu halogenuri metalice are nevoie de reflectoare, deoarece becurile nu sunt direcționale și, prin urmare, necesită ceva pentru a se asigura că strălucesc în direcția corectă.

Din fericire, LED-urile sunt becuri direcționale și funcționează perfect fără reflectoare.

 

Durata de viață a lumenilor


După cum puteți vedea, în câteva dintre cazurile de mai sus, luminile cu halogenuri metalice au o putere mai mare de lumeni. Dar acest număr poate fi puțin înșelător și există două probleme legate de evaluarea luminozității luminii numai după lumenii săi. În primul rând, trebuie să discutăm durata de viață a lumenilor. Indiferent de tipul becului, fiecare lumină va experimenta o anumită formă de degradare a lumenului pe măsură ce sunt utilizate.

Cu toate acestea, unele becuri sunt mai rele decât altele ... și halogenurile metalice sunt unul dintre acești becuri. După cum puteți vedea din graficul de mai sus, becurile cu halogenuri metalice vor suferi o pierdere de 70% lumeni după doar 10.000 de ore de utilizare. LED-urile, pe de altă parte, pot rula până la 80.000 de ore înainte de a experimenta aceeași cantitate de degradare a lumenului. Deci, chiar dacă o halogenură metalică poate fi inițial mai strălucitoare, lumina se va diminua rapid și va fi depășită de un LED comparabil.

 

Lumină invizibilă

După cum probabil știți, există multe lungimi de undă pe spectrul luminii care nu sunt vizibile ochiului uman. Deci, chiar și un fotometru aprofundat poate fi capabil să le ridice și să le adauge la valoarea lumenilor, strălucirea spectrului invizibil nu are niciun efect asupra mediului înconjurător.

Aceasta înseamnă că rezultatul revendicat nu este ceea ce puteți vedea de fapt. Un bec HID ca halogenurile metalice irosește în general o cantitate semnificativă din energia sa consumată producând căldură.

Lumina LED, în general, produce foarte puțină căldură și cea mai mare parte a energiei consumate este utilizată pentru a produce lumină, care este adevăratul scop al iluminării oricum.

 

CRI - Index de redare a culorilor

CRI sau indicele de redare a culorilor este o măsură a calității luminii.
Și cel mai adesea, cu cât CRI este mai mare, cu atât luminile apar mai strălucitoare.

Un CRI ridicat ajută și ochii să discearnă între culoare și creează un contrast mult mai bun, motiv pentru care luminile de studio au de obicei un CRI extrem de ridicat.
Becurile cu halogenuri metalice, în medie, au inițial un CRI extrem de ridicat, dar pe măsură ce lumenii încep să se degradeze, la fel și CRI.

LED-urile sunt disponibile în mai multe game CRI diferite, astfel încât să puteți stabili ce este cel mai potrivit pentru nevoile instalației dvs. și să luați o decizie.

 
Vrei să fii la curent cu noutățile de pe site? Abonează-te acum!
 
Trimite

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!