Tot ce trebuie să știi despre luminile High Bay

Tot ce trebuie să știi despre luminile High Bay

Ce este iluminatul High Bay și ce aplicații beneficiază de acesta?

Ori de câte ori este nevoie să fie iluminat un spațiu interior mare, de obicei este adecvată iluminarea înaltă a spațiului. Luați în considerare spații precum facilități de producție, săli de sport, depozite, magazine mari, fabrici și multe altele; aceste spații sunt de obicei vaste și acoperă o mulțime de spațiu atât vertical cât și orizontal.
Acest lucru necesită o iluminare puternică pentru a ilumina în mod adecvat. Corpurile de iluminat Highbay atârnă de obicei din tavan prin intermediul cârligelor, lanțurilor sau pandantivelor sau pot fi fixate direct pe tavan.

Diverse industrii și facilități necesită iluminare ridicată a spațiului. Unele dintre cele mai frecvente sunt:
· Depozite
· Facilități industriale
· Unități de producție
· Facilități municipale precum centre comunitare sau centre de recreere
· Aplicații comerciale precum magazine universale
 

 

De ce să alegeți lămpi cu LED-uri în loc de halogenuri metalice, fluorescente sau alte lămpi convenționale cu LED-uri?

Din punct de vedere istoric, diferite tehnologii de iluminare au fost (și sunt încă) utilizate în depozite și în condiții industriale atunci când erau necesare lumini înalte. Unele dintre cele mai frecvente includ halogenuri metalice (MH), sodiu de înaltă presiune (HPS) și fluorescente. În timp ce fiecare dintre aceste becuri are meritele lor, iluminatul cu LED industrial depășește omologii săi convenționali în moduri importante.

Să aruncăm o privire asupra diferitelor considerații atunci când decidem dacă o adaptare cu LED este adecvată depozitului sau spațiului industrial:

· Iluminare industrială cu LED împotriva lămpilor cu halogenură metalică: dacă ați fost vreodată la un meci de fotbal, probabil ați văzut halogenuri metalice iluminând câmpul. Lămpile MH sunt obișnuite în utilizări sportive și de depozite / industriale (precum și orice setare în care trebuie iluminate spații mari și înalte). Avantajele luminilor MH includ o redare decentă a culorilor și niveluri relativ adecvate de lumânare la nivelul piciorului (spre deosebire de alte tipuri de becuri convenționale). Unele dintre dezavantajele lor majore sunt o perioadă lungă de timp pentru încălzire (uneori 15-30 de minute) și un cost ridicat de întreținere, iar caracteristicile lor de eșec includ pâlpâirea și oprirea. Acest lucru se adaugă faptului că o mare parte din energia pe care o produc este irosită ca căldură.

· Iluminat cu LED înalt în comparație cu luminile de sodiu de înaltă presiune (HPS): luminile HPS sunt adesea folosite în depozite, în industrie, în afaceri și în instalațiile de agrement, unde iluminatul înalt este adecvat. Avantajele acestora includ preț de vânzare ieftin, eficiență energetică ridicată (costuri de operare scăzute) și o durată de viață relativ lungă. Tehnologia de iluminare HPS păstrează aceste avantaje față de majoritatea becurilor convenționale, dar pierde din toate cele trei puncte de vedere la iluminarea cu LED-uri înalte. Dezavantajele becurilor HPS includ cea mai slabă redare a culorilor de pe piață și o perioadă de încălzire.

· Iluminare LED industrială față de iluminarea fluorescentă: Deși oarecum mai puțin obișnuită, iluminarea fluorescentă este uneori utilizată în depozite sau aplicații industriale (în principal luminile T12, T8 și T5). Avantajele luminilor fluorescente includ costuri inițiale mai mici și o eficiență relativ ridicată (mai ales în comparație cu alte becuri convenționale). Dezavantajele includ prezența mercurului toxic (care necesită anumite proceduri de eliminare a deșeurilor), durata de viață scăzută dacă este pornită și oprită și necesitatea unui balast pentru stabilizarea luminii.

 

Care sunt cele trei avantaje majore ale utilizării tehnologiei de iluminare cu LED-uri pentru toate aplicațiile, inclusiv pentru High Bay?

Nu este un secret faptul că tehnologia de iluminare cu LED-uri a depășit capacitățile iluminatului convențional în moduri importante. În plus față de considerațiile discutate mai sus, există trei avantaje generale ale iluminării cu LED care se aplică tuturor aplicațiilor de iluminat.

· Cerințe de întreținere reduse. După cum s-a discutat mai sus, luminile cu LED-uri au o durată de viață de patru până la patruzeci de ori mai mare decât multe becuri convenționale. Aceasta înseamnă mai puține înlocuiri pentru becurile care se uzează. Tehnologia de iluminare cu LED generează, de asemenea, lumină diferit de iluminatul tipic cu combustibil și filament, utilizând o diodă (aflați mai multe în acest blog). Aceasta înseamnă că există mai puține piese în mișcare de rupt și, în consecință, mai puține reparații sau înlocuiri. Întreținerea este o considerație deosebit de importantă atunci când vine vorba de iluminatul industrial sau de iluminatul depozitelor.

Prin definiție, lămpile cu înălțime înaltă au înălțimi de montare mai mari, ceea ce înseamnă că schimbarea unui bec necesită un anumit echipament specializat sau creativitate. Schele, podiumurile și ascensoarele hidraulice sunt utilizate în general pentru schimbarea sau înlocuirea becurilor, iar fiecare dintre acestea poate duce la costuri suplimentare de întreținere sau echipamente. Din nou, durata de viață a iluminatului industrial LED înseamnă că corpurile de iluminat trebuie schimbate mult mai rar, ceea ce înseamnă economii pentru linia de jos.

· Calitate îmbunătățită a iluminatului. Iluminarea industrială cu LED-uri și luminile cu lumină înaltă vor obține de obicei un scor mai bun într-o comparație cu majoritatea celorlalte becuri atunci când vine vorba de indicele de redare a culorilor (CRI), temperatura de culoare corelată (CCT) și lumânările pentru picioare. CRI este o măsurare a capacității unei lumini de a dezvălui culoarea reală a obiectelor în comparație cu o sursă de lumină ideală (lumină naturală). În termeni non-tehnici, CCT descrie în general „strălucirea” emisă de un bec - este cald (roșiatic) sau rece (alb albăstrui).

· Eficiență energetică crescută. Nu numai că luminile LED generează lumină diferit, dar distribuie și lumina diferit față de soluțiile convenționale de iluminat, ceea ce are ca rezultat mai puțină energie necesară pentru a furniza aceeași ieșire. Cum funcționează? În primul rând, multe lumini convenționale risipesc multă energie pe care o produc emițând-o sub formă de căldură (acesta este în special cazul iluminării cu halogenuri metalice). În al doilea rând, majoritatea luminilor convenționale sunt omnidirecționale, ceea ce înseamnă că emit lumină la 360 de grade. Deci, o mulțime de lumină este irosită îndreptându-se către un tavan sau fiind diluată pentru că trebuie redirecționată prin utilizarea de corpuri de iluminat. Iluminarea industrială cu LED-uri pentru aplicații care necesită lumini cu iluminare ridicată elimină aceste două probleme de energie irosită (prin pierderi de căldură și emisii omnidirecționale).

Trimite

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!