Cum aleg becul LED potrivit?

Cum aleg becul LED potrivit?

Ghid de alegere a becurilor LED.

De ce să alegem becurile LED în locul becurilor cu halogen?

Unul dintre motivele principale pentru alegerea becurilor cu LED-uri în locul becurilor cu halogen este capacitatea lor de a economisi energie, LED-ul este de departe cea mai inteligentă soluție atunci când vine vorba de becuri. Becurile cu LED pot consuma cu până la 90% mai puțină energie decât halogenii folosind mai puțini wați. În plus, luminile LED au, de asemenea, o durată de viață mult mai lungă decât becurile cu halogen sau cu incandescență. Aceasta înseamnă mai puțină întreținere, deoarece odată montate, acestea vor dura ani de zile.
Deci, mai puțină energie, o putere mai mică și o durată de viață mai lungă sunt egale cu o economie considerabilă de bani atât pentru gospodării, cât și pentru spațiile comerciale. Trecerea la LED-uri ar putea reduce până la 20% din factura de energie.
 

Care sunt avantajele becurilor LED?

Becurile cu LED-uri economisesc energie, deoarece sunt mai eficiente la transformarea electricității, măsurate în wați, în lumină, măsurată în lumeni. Un bec mediu LED emite în jur de 80-100 lumeni pe watt, în timp ce un bec incandescent poate avea doar 40-50 lumeni pe watt.
Durata de viață a unui bec cu LED este de 10 până la 20 de ori mai lungă decât durata medie de viață a unui bec cu incandescență și de 20-25 de ori mai mare decât un bec tip halogen tipic. Becurile cu LED pot dura, de fapt, între 15.000 și 30.000 de ore, unele până la 50.000 de ore, în funcție de calitate. Asta înseamnă mai mult de 11 ani, la folosirea becului timp de 12 ore pe zi.
 

 

Culorile becurilor LED explicate

Luminozitate LED

Luminozitatea LED-urilor se măsoară în termeni de lumeni. Cu cât valoarea lumenului este mai mare, cu atât becul este mai luminos. Cu becurile cu halogen tradiționale, puterea era un indicator al luminozității unui bec, deoarece măsura consumul de energie; consum mai mare de energie = o lumină mai strălucitoare.
Deoarece LED-urile sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât omologii lor tradiționali, puterea nu se mai corelează cu luminozitatea unui bec și nu reprezintă o modalitate precisă de măsurare a luminii. Cu toate acestea, în general, un bec de 60W va emite 800 de lumeni.
 
 

Ce este temperatura culorii becurilor LED?

Când oamenii vorbesc despre culoarea LED-urilor, în majoritatea cazurilor nu înseamnă roșu, verde sau albastru. Vorbesc despre „temperatura culorii”.
Temperatura culorii LED-ului este culoarea luminii emise de LED-uri. Nu are nicio legătură cu cât de fierbinte se simte un bec, ci cu culoarea strălucirii pe care o generează becul. Cele mai frecvente temperaturi de culoare sunt alb cald, alb natural și alb rece. Aceasta se măsoară în grade Kelvin (K).
Kelvin variază de la 2700K la 6500K. Scara Kelvin rulează în direcția opusă celei de temperatură; cu cât culoarea strălucirii este mai caldă, cu atât este mai scăzut ratingul Kelvin. De exemplu, o lumină caldă va avea un rating Kelvin scăzut de 3.500 K cu o strălucire galbenă / portocalie. Un bec cu un grad înalt Kelvin de 6.000K sau mai mult este o lumină rece cu o strălucire albastră / albă.

 

Care sunt diferitele tipuri de becuri LED?

Becurile cu LED-uri sunt disponibile în toate dimensiunile de tipuri de socluri și accesorii, dar sunt realizate pentru adaptarea corpurilor de iluminat existente. Acest lucru vă asigură că nu trebuie să schimbați corpurile de iluminat, doar asigurați-vă că alegeți tipul corect de soclu, de exemplu, un soclu cu șurub Edison mic, E14, pentru o lampă de birou sau un reflector, GU10 pentru bucătărie.
Becurile cu LED-uri vin în toate formele cu care ne-am familiarizat, fie că sunt GLS standard, becuri pentru lumânări, mingi de golf, reflectoare, spoturi sau tuburi.

 

Sunt DIMABILE becurile LED?

Becurile cu LED-uri reglabile sunt disponibile pe scară largă, deși majoritatea becurilor cu LED-uri reglabile nu vor funcționa cu comutatoarele tradiționale și vor avea nevoie de un comutator cu reglaj LED. Prin urmare, dacă aveți un comutator de reglaj existent, puteți verifica dacă are nevoie de un nou driver LED reglabil prin:
•    Becurile pâlpâie - uneori becurile pot pâlpâi atunci când lumina este aprinsă, deși este mai frecventă, pâlpâie atunci când luminile sunt slab reduse.
•    Modulul de estompare bâzâie - dacă auziți un bâzâit sau un zumzet, este o indicație că dimmer-ul nu este compatibil.

Sunt sigure becurile LED?

Spre deosebire de CFL-urile sau becurile de stil mai vechi, LED-urile nu conțin mercur, deci sunt mult mai sigure de utilizat, de asemenea, degajă foarte puțină căldură, făcându-le la atingere sigură după utilizare. Spre deosebire de orice altă iluminare eficientă din punct de vedere energetic, becul LED nu emite radiații poluante.
Mai este demn de remarcat faptul că becurile LED funcționează la tensiune scăzută și, prin urmare, sunt considerate sigure în comparație cu alte sisteme de iluminat.

Ce determină becurile LED să fie ecologice?

În primul rând, prin utilizarea becurilor cu LED-uri și înlocuirea becurilor incandescente sau CFL vechi, va contribui la reducerea emisiilor de carbon, deoarece acestea consumă mai puțină energie. În al doilea rând, luminile cu LED-uri nu irosesc energie, cum ar fi becurile incandescente, care risipesc energia prin căldura produsă de bec.
De asemenea, așa cum am menționat deja, becurile LED nu conțin metale dăunătoare, cum ar fi plumbul și mercurul, care sunt unele dintre cele mai toxice metale grele cunoscute.
 

 

Cum aleg becul LED potrivit?

Atunci când alegeți noi becuri cu LED-uri, luați în considerare aceste cinci sfaturi de top: 
  • Cumpărați lumeni, nu wați.
  • Selectați culoarea pe care doriți să o obțineți; lumină caldă sau rece.
  • Potriviți forma becului cu lumina dvs.
  • Obțineți dimensiunea corectă a soclului. 
  • Alegeți becul dimabil cu LED-uri reglabile sau înlocuiți comutatorul de reglare.
Trimite

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!