Spoturi încastrate
Într-o cameră mică, unde spațiul podelei poate fi o marfă prețioasă, veiozele nu vor fi suficiente. Corpurile de iluminat mari atârnate de tavan pot distruge încăperea și o pot face să pară mai mică - un avantaj în spațiile de locuit deschise, ci chiar opusul într-un spațiu deja îngust. Luminile încastrate cu profil redus rezolvă această problemă prin crearea unei linii de vedere curate, care poate străluci puternic pentru sarcini sau poate fi estompată pentru o noapte de film de familie.
Proiectoare pe șină
Luminile pe șină ocupă mult mai puțin spațiu vizual decât corpurile de iluminat tradiționale, și pot face totuși o diferență decorativă în casă. Fiecare lumină individuală de pe șină poate fi reglată pentru a muta lumina atât pe pereți cât și pe tavan sau pentru a lumina un colț umbrit. Când combinați flexibilitatea iluminării șinelor cu profilul redus al iluminării încastrate, fiecare colț al unei camere este luminat puternic fără a compromite spațiul sau stilul.

Surse de lumină naturală
Valorificați fiecare lumină naturală, menținând ferestrele cât mai expuse posibil. Draperiile grele și perdelele întunecate pot îndepărta această sursă de lumină valoroasă. Plafonierele sunt o soluție minunată pentru un spațiu slab iluminat. O alternativă este reprezentată de tuburile de lumină solară, uneori numite tuneluri solare.
Culori și accesorii
După ce ați pus în aplicare strategia dvs. perfectă de iluminare, extindeți-o cu culori strălucitoare și accesorii plăcute. O oglindă mare, poziționată strategic face ca spațiul să pară mai larg și mai lung și reflectă lumina înapoi în cameră. Atunci când luați în considerare opțiunile de vopsire, se recomandă utilizarea de albastru deschis, verde, gri deschis și neutru pentru a crea o senzație luminoasă și aerisită.Indiferent dacă design-ul dvs. este confortabil sau detaliat, să aveți un plan strategic de iluminare este o parte crucială a designului casei.