Aflați cum să profitați de iluminarea cu LED-uri pentru a vă îmbunătăți somnul și a vă simți mai energizat în viața de zi cu zi.
Sursele de lumină pe care le utilizați în casa dvs. pot afecta capacitatea corpului dvs. de a dormi profund și odihnitor.Lumina este emisă la diferite lungimi de undă și frecvențe, corelându-se cu culorile unui spectru. Luminile roșii au o lungime de undă mai mare și o frecvență mai mică decât lumina albastră. Din acest motiv, lumina roșie pare mai slabă și mai caldă. Dimpotrivă, lumina albastră pare mai strălucitoare și mai rece datorită frecvenței sale mai mari.
Diferite lungimi de undă și frecvențe ale luminii au efecte diferite asupra corpului. Luminile mai strălucitoare și mai reci pot afecta negativ producția de melatonină, hormonul somnului care este produs în mod natural de glanda pineală. În plus, o lumină mai rece poate perturba ciclul somn-veghe al corpului, cunoscut și sub numele de ritm circadian.

Temperatura de culoare a unei lumini LED
Poate fi măsurată pe scara Kelvin (K). Lumini mai slabe, mai calde, sunt mai mici în kelvin. Lumini mai albe, mai strălucitoare și mai albastre sunt mai mari în kelvin. Becurile LED sunt disponibile într-o gamă cuprinsă între 3.000 și 5.000 kelvin - devenind mai luminoase și mai reci pe măsură ce valoarea crește.
Acum să revenim la roșu vs. albastru.
Deoarece are o culoare mai rece, lumina albastră este mai mare în kelvin. Acesta este un lucru bun pentru anumite scenarii, cum ar fi iluminarea pe timp de zi sau iluminatul pentru anumite sarcini. Gândiți-vă la: un spațiu de birou în care doriți niveluri ridicate de productivitate și conștientizare.Pe de altă parte, lumina roșie pare mai slabă și mai caldă. Este mai scăzut în kelvin și mai benefic pentru zonele de odihnă și relaxare. Gândiți-vă la: dormitorul dvs. unde vă relaxați înainte de culcare.